Visuomeninė organizacija
„Ukmergės rajono vietos veiklos grupė“
Darbo laikas I - IV 08:00 - 17:00
V 08:00 - 16:00
Pietų pertrauka 12:00 - 12:45

ES paramos galimybės Ukmergės rajono gyventojams: skambink, rašyk, domėkis, dalyvauk! Kurkime Ukmergės krašto ateitį drauge...

Tarpregioninis projektas „Molėtų, Širvintų, Švenčionių ir Ukmergės rajonų dviračių maršrutas – galimybė kaimo ekonominės veiklos įvairinimui“

Ukmergės, Molėtų, Širvintų ir Švenčionių vietos veiklos grupės įgyvendino projektą „Molėtų, Širvintų, Švenčionių ir Ukmergės rajonų dviračių maršrutas – galimybė kaimo ekonominės veiklos įvairinimui”(paraiškos Nr. ATT-KV-12-1-0012-PR001), finansuojamą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007 – 2013 metų programos priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas”.

Pagrindinis projekto tikslas – skatinti vietos iniciatyvų kūrimąsi, verslo ir paslaugų plėtrą kaime panaudojant aktyvaus turizmo priemones ir jo teikiamas galimybes.

Dviračių maršrutas – tai įvairiais keliais einantis turistinis maršrutas, skirtas keliauti dviračiais ir jungia pakeliui esančius lankytinus gamtos, kultūros, istorijos objektus bei paslaugas.

Projekto metu  organizuoti informaciniai renginiai, mokymai. Mokymuose dalyvavo vietos bendruomenių atstovai, kaimo teritorijoje veiklą vykdantys verslininkai bei asmenys, galvojantys užsiimti verslu kaime. Mokymų metu daug dėmesio skirta rinkodaros, kainodaros veiksmams, kuriamų paslaugų adaptavimui bendrajai dviračių tako koncepcijai, verslo planų rengimui, teisinės bazės analizei, rizikų versle valdymui, bendradarbiavimo ir partnerystės teikiant paslaugas galimybėms bei kitoms ekonominei veiklai aktualioms temoms.  

Mokymų organizavimas sudarė prielaidas projekto tęstinumui, kadangi verslumo mokymų skatinimo metu kaimo gyventojams buvo suteiktos žinios kaip pradėti ir vystyti verslą, kaip teikti atitinkamas paslaugas, taip pat pagal atitinkamą poreikį, buvo parengti dokumentai – „verslo gidai” (verslo planai, įstatymų analizės ir pan.), kurie pagelbės pradedant ir toliau vystant verslą. Šiuos dokumentus parengė specialistai, kurie organizavo ir vedė minėtus mokymus.

Projekto įgyvendinimo metu buvo parengtas  dviratininko gidas ir interaktyvus žemėlapis, kuriame buvo publikuojamas visas maršrutas,  maršruto „kirtimo galimybės”, lankomos vietos ir objektai,  informacija apie maitinimo ir apgyvendinimo įstaigas, veiklą vykdančius amatininkus, ūkininkus  ir kitus kaimo verslininkus, taip pat apie tradicinius rajonuose vykstančius renginius.

Taip pat buvo įrengti informaciniai terminalai, kuriuose talpinamas interaktyvus žemėlapis, visa informacija apie rajoną, jo lankomus objektus, verslininkus, ūkininkus, teikiančius įvairias paslaugas bei gaminančius vietos produkciją. Terminaluose įdiegtos specialios programos leis greitai ir patogiai valdyti informaciją. Todėl terminaluose pateikta informacija bus nuolat atnaujinama ir papildoma. 

Projekto pristatymas (Ukmergės VVG pirmininkė Klavdija Stepanova).

Kitų projekto dalyvių pristatymai:

Ankstesnis Ukmergės rajono VVG narių, administracijos bei potencialių vietos projektų vykdytojų kvalifikacijos ir aktyvumo didinimas
Darbo laikas:

I – IV 08:00 – 17:00
V 08:00 – 16:00
Pietų pertrauka 12:00 – 12:45

Adresas: Kęstučio a. 7, LT-20114 Ukmergė (III aukštas)
footer_logos

© 2024 Visuomeninė organizacija „Ukmergės rajono vietos veiklos grupė". Visos teises saugomos.

Skip to content